به گزارش خبرنگار مهر، در این گزارش که به تائید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران رسیده، قیمت خرده فروشی برخی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به هفتم آبان ماه جاری بررسی شده است.
این گزارش نشان می دهد که قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ، روغن نباتی، قندوشکر، سبزیهای تازه و چای در هفته منتهی به هفتم آبان ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ترتیب 22.6 درصد، 23.8 درصد، 29 درصد، 39.4 درصد، 39.9 درصد و 13 درصد افزایش یافته است.
در همین حال، در هفته مورد بررسی، قیمت برنج نسبت به مدت مشابه در سال گذشته دو درصد کاهش نشان میدهد. همچنین قیمت لبنیات، تخم مرغ، حبوب و میوه های تازه در هفته منتهی به هفتم آبان ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل 3.9 درصد، 3.8 درصد، 12.7 درصد و 29.9 درصد افزایش یافته است.
به گزارش مهر، در هفته منتهی به هفتم آبان ماه نسبت به هفته قبل در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه اندکی کاهش داشت. بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل ثابت بود.قیمت تخم مرغ افزایش یافت و شانه ای 29200 الی 40000 ریال فروش می رفت.
در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک و برنج وارداتی غیر تایلندی افزایش جزئی ولی قیمت برنج داخله درجه دو کاهش جزئی داشت. در گروه حبوب بهای لوبیا چشم بلبلی کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل افزایش یافت.
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری تهران پرتقال درجه یک و طالبی عرضه نمی گردید ولی بقیه اقلام میوه و سبزی تازه را که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار می فروختند.
میوه فروشی های سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه بهای سیب قرمز و سیب زرد تخم لبنان، نارنگی و لیموشیرین نسبت به هفته قبل کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه به ویژه طالبی و خربزه افزایش داشت. در گروه سبزی های تازه بهای خیار و سبزی های برگی کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه افزایش یافت.
در این هفته بهای گوشت مرغ نسبت به هفته قبل اندکی کاهش ولی قیمت گوشت تازه گاو و گوساله اندکی افزایش داشت. بهای گوشت گوسفند ثابت بود. در هفته مورد بررسی، قیمت قند، چای خارجی، انواع روغن نباتی و به ویژه شکر نسبت به هفته قبل افزایش یافت.
وعده بازگشت قیمتها به حالت سابق
در همین حال، معاون وزیر بازرگانی خبر داد: در جلسه ویژه ستاد راهبری بسته سیاستی نظارت و بازرسی قانون هدفمند کردن یارانه ها، مقرر شد تولیدکنندگان تمامی واحدهای تولیدی سراسر کشور باید ظرف 48 ساعت آینده، قیمتهای خود را به حالت قبل باز گردانند.
محمدحسن نکویی مهر در گفتگو با مهر از اولتیماتوم 48 ساعته سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به برخی واحدهای تولیدی سراسر کشور خبرداد و گفت: اگر تولیدکنندگان قیمتهای خود را به حالت قبل باز نگردانند، حتما با آنها برخورد خواهد شد.
معاون وزیر بازرگانی افزود: براساس مصوبه کارگروه کنترل بازار، واحدهای تولیدی حق افزایش قیمت را بدون هماهنگی با سازمان حمایت را ندارند، بر این اساس بعضا تعداد محدودی از تولیدکنندگان مبادرت به افزایش قیمت کرده اند که ما با این واحدهای تولیدی، وارد مذاکره شده ایم که قیمت های خود را به حالت قبل بازگردانند.
وی تصریح کرد: این واحدهای تولیدی باید قیمتهای جدید که مطابق با قیمتهای قبلی است را بر روی کالاهای خود درج کنند. معاون وزیر بازرگانی با تاکید بر اینکه جریمههای سنگینی برای تداوم تخلف در پایان اولتیماتوم 48 ساعته به برخی تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است، گفت: تولیدکنندگان متخلف را به تعزیرات حکومتی معرفی میکنیم.